Skip directly to content

Családi nap Budapesten

Esemény dátuma, időpontja: 
2012. május 12. 09.0019.00
Helyszín: 
Margitsziget, Palatinus strand

A május 12-i budapesti centenáriumi parlamenti emlékülés alatt és után családi nap lesz a Margitszigeten, a Palatinus strand zárt, füves területén.

A 100. születésnapját ünneplő, bár sok évszázados múltra visszatekintő és mindig megújulni képes magyar görögkatolikus „nagycsalád” hívja és várja kisebb-nagyobb tagjait, családjait és barátaikat a Margitszigetre a Palatinus Strand elkerített területére, ahol május 12-én szombaton remélhetőleg felhőtlen együttlét vár mindazokra, akik jókedvvel és Isten iránti hálával eltelt szívvel akarnak találkozni egymással. Ebben nemcsak a babgulyás, bukta és a nem vizezett sör nyújt segítséget, hanem előadóművészek (bábjátékos, bűvész és Sándor György humoralista), a Hencida zenekar és a Sivadó Testvérek kamaraegyüttese is. Dr. Papp Miklós lelkünket próbálja erősíteni, de folytathatunk akár csoportos vagy négyszemközti beszélgetéseket is Pap Judit pszichológussal és Szabó Mihály pap-lelki gondozóval. Közben kicsik és nagyok sportolhatnak, játékos versenyeken vehetnek részt, és ügyességüket is kipróbálhatják kézművesek segítségével.

A romoknál 17 órakor a Fülöp püspök atya által végzett vecsernye hangjaival búcsúzhatunk emelkedett lélekkel a várva várt naptól és egymástól.

 

Részletes program:

 

09:00

Résztvevők fogadása a margitszigeti Palatinus strand területén,

regisztráció a vetélkedőkre

Megkezdődnek az egész nap tartó kézműves foglalkozások és a lelki sarok.

10:00

Sport és ügyességi vetélkedők

11:00

Bábszínház

12:00

Jó ebédhez szól a nóta (Vatamány Dorina dalcsokra)

12:10

Közös ebéd

13:00

Bűvészmutatvány

14:00

Sándor György humoralista előadása

14:50

Sivadó Testvérek kamaraegyüttes előadása

15:20

dr. Papp Miklós előadása

16:00

Népzene és táncház (Hencida zenekar)

17:00

Püspöki vecsernye a kolostorromoknál

 

 

Részvételi díj: 500 Ft/fő, 1000 Ft/család.

Információ: szhelynokseg@gmail.com

Minden érdeklődő kicsit és nagyot, szeretettel várunk az egész ország területéről, legyen szó akár egyedülállókról, akár családosokról, hiszen Egyházmegyénk centenáriuma mindannyiunk közös ünnepe.