Skip directly to content

Filmvetítés - november 23.

Esemény dátuma, időpontja: 
2018. november 23. 19.15
Helyszín: 
Panagia Központ, 1056 Budapest, Molnár utca 3. (fsz.)
Péntek este a vecsernye utána a Némaság c. filmet fogjuk megnézni.
Nem vidám filmet fogunk látni, hanem egy megrendítő tanúságot a japán keresztényüldözésről és a lelkiismereti döntés tragikus nehézségeiről.
A film nem fikció, hanem korabeli dokumentumok alapján készült, bár regényes feldolgozásban. (Írója mai japán szerző, maga a könyv is magával ragadó olvasmány.)
 
 
A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvao Ferreirát (Liam Neeson), akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét.
Az ifjú jezsuita, Sebastiao Rodrigues (Andrew Garfield) és társa, Francisco Garrpe (Adam Driver) a szamurájok kegyetlen és egzotikus világával találja szemben magát, ahol egészen más szabályok érvényesek, mint a keresztény Európában. Rodriguest megrendítik a látottak, háborgó lelke válaszokat követel Istentől. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt Ferreirával, olyan megpróbáltatásokban lesz része, amely nem csak sziklaszilárdnak vélt hitét, de az életét is veszélybe sodorja.
 
Rendező: 
Martin Scorsese
Szereplők: 
Andrew Garfield, Liam Neeson, Adam Driver, Ciarán Hinds, Tadanobu Asano , Ryo Kase, Nana Komatsu